Syropy marki Monin – karmel i inne smaki

Wielu z nas nie może sobie wyobrazić dnia bez kawy. Jedni wolą kawę czarną, inni białą, jedni latte, drudzy espresso. I chociaż napój ten sam w sobie jest bardzo aromatyczny, niektórzy lubią eksperymentować, na przykład dodając syropu smakowego. Najbardziej popularną marką jest w tym przypadku Monin. Jednak czy syropów tych używamy tylko do kawy? Oczywiście, że nie, ma on znacznie więcej zastosować.

Do czego użyć syropu karmelowego Monin?

monin syrop karmelowyNajczęściej sięgamy po syrop o smaku karmelowym. To on znika najszybciej ze sklepowych półek. Nic dziwnego – marka Monin syrop karmelowy produkuje od lat, jest on numerem jeden wśród wszystkich smaków. Tym słodkim dodatkiem możemy wzbogacić wszelkie desery. Polane nim delikatnie śmietankowe lody, musy, czy owoce będą przepyszne. Syrop karmelowy (oraz w innych smakach, w zależności od naszych preferencji) warto dolać do…owsianki. Szczególnie jeśli nie lubimy naturalnego smaku płatków owsianych, a samą owsiankę tak czy siak byśmy osłodzili. A nawet jeśli trzymamy się zdrowej i fit diety – marka Monin ma w swojej ofercie syropy niskokaloryczne, w których zamiast cukru użyto słodzik. Oczywiście dotyczy to również syropu karmelowego. Dobra, mamy kawy, desery, owsianki. Czy to wszystko? Otóż nie. Bardzo często syropy smakowe wykorzystują w swoich przepisach profesjonalni cukiernicy. Można wzbogacić nimi smak kremów do ciast, czy stworzyć polewę (karmelowa jest przepyszna). Bierzmy zatem przykład i następnym razem, gdy będziemy coś piec spróbujmy dodać syropu. Eksperymentowanie w kuchni to ciekawe doświadczenie i często w ich wyniku powstaje coś naprawdę niesamowitego.

Syropy Monin bez problemu kupimy w największych supermarketach. Możemy je również zamówić przez internet, w sklepach online z pewnością będzie większa różnorodność smaków. Jednak z dostępnością syropu karmelowego nie powinno być problemu. Oczywiście jeśli mamy szczęście i inni klienci nie zdążyli go wykupić.